privredna-mreza 

Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 25.05.2024


  Plutani čepovi sa glavom
  privredna-mreza

  Plutani zatvarači sa glavom od drugih materijala (bartops/ T-zatvarači)

   

  PLUTANI ČEPOVI SA GLAVOM
  Plutani zatvarači sa glavom od drugih materijala (bartops/ T-zatvarači)

  Ovaj tip zatvarača se sastoji od dva dela: glave (plastične ili drvene,) i tela od plute (prirodne, od prirodne plute popunjeni prahom od plute, aglomerirani ili mikro-aglomerirani). Zbog toga su dostupni u širokom opsegu formata, kvaliteta, kombinacija materijala.

  Razlika između ovog tipa zatvarača i ostalih tipova je mogućnost da se zatvarač ubaci i izvadi iz boce više puta bez otvarača. Druga važna osobina je da se može koristiti i za druge boce ponovo.

   

  Oblikovani zatvarači od plute (pečurke)
  Ovakav tip zatvarača može biti od različitih vrsta plute (prirodna, kolmatirana, aglomerirana, mikro-aglomerirana) i dizajniran je da odgovori određenim specifikacijama, potrebama ili posebnim namenama.
  Takođe, zatvarači su dostupni u širokom opsegu formata, kvaliteta, kombinacija materijala…
  Izbor ovog tipa zatvarača zahteva podrobno poznavanje osobina u korišćenju i eksploataciji.

   

  Preporuke za rukovanje i skladištenje zatvarača
  Zbog rizika kontaminacije površine plutanog zatvarača, posle pakovanja oni se moraju čuvati u prostorima sa temperaturom između 10 i 25 stepeni celzijusa i relativne vlažnosti vazduha od 50 do 70%.

   

  Preporuke za zatvaranje
  Grlić boce treba da bude relativno suv pri procesu zatvaranja.
  Nivo tečnosti u boci treba da bude 15-20 mm ispod zatvarača da bi se izbeglo da termalna ekspanzija tečnosti unutar boce izazove preveliki pritisak.
   Preporučuje se da boca ostane u uspravnom položaju bar 60 minuta posle zatvaranja, kako bi zatvarač povratio svoju dimenziju i sprečio curenje.

   

  DA LI STE ZNALI?
  Jedan od nesumnjivo najekološkijih materijala, u celosti obnovljiv i biorazgradiv, sa izuzetnim svojstvima jeste pluta. Pluta se dobija iz kore hrasta plutnjaka i umesto da se drvo poseče da bi se dobila sirovina za dalju preradu, kao što se radi sa ostalim drvnim vrstama, kora se svakih 9 do 12 godina obrezuje a drvo se ostavi da se regeneriše.
  Budući da je hrast plutnjak spororastuća vrsta i da može da dosegne starost od 170 do 250 godina, to znači da se, u proseku, kora za dobijanje plute može obrezati oko 16 puta tokom njegovog životnog ciklusa.
  Pluta se smatra i nepromočivom, ali istovremeno i prozračnom. Budući da se vazduh može kompresovati pod pritiskom, pa onda ponovo raširiti, jedno od ključnih svojstava plute je i elastičnost, ali i plovnost i protivkliznost.

   

  Sva prava na tekst zadržava Privredna Mreža

  Advertising & Marketing & Business support

  Privredna Mreža Balkana

  Petrović Sandra

  +381 61 30 45 600

   

  Tagovi: Plutani čepovi Plutani čepovi sa drvenom glavom Plutani čepovi sa plastičnom glavom Čepovi Čepovi od plute Ambalaža 

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  plutani ?epovi sa drvenom glavom

  Koste Glavinića 2
  11000 Beograd
  +381 61 30 45 600
  +381 61 30 45 600
  sandrabudva@gmail.com

  -


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

  Ukucajte verifikacioni kod (mala i velika slova):
  vtHJb

   

   

  Sarađujemo 1198 dana

  Kupci i ovo traže

   

  Plutani čepovi sa glavom

  Ukrasne pvc kapice

  Plutani čepovi sa glavom

  Plutani vinski čepovi

  Plutani čepovi sa glavom

  Konusni plutani čepovi