privredna-mreza 

Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 21.07.2024


  Zlatna Biserka rakije
  privredna-mreza

  Zlatna Biserka. Biser među rakijama. Zlata vredna.
   
   
  ZLATNA BISERKA“, ime je jedne od najboljih domaćih rakija. Proizvodi je u Milićevom Selu ariljska firma „Metalfleks“. Od prve prezentacije 2003. godine do sada, osvojila je 18 medalja na sajmovima u Novom Sadu, Koštunićima, Beogradu.
  Od Instituta u Frankfurtu na Majni dobili su sertifikat, ali i priznanje da bolje rakije sa prostora bivše SFRJ nije bilo od 1945. godine. A u Kanadi, gde jedino obavljaju ispitivanja prisustva teških metala, nisu mogli da veruju da je količina štetnih materija četiri puta ispod dozvoljene, pa su nekoliko puta ponavljali analizu, objašnjava Nenad Stevanović, suvlasnik i direktor „Metalflexa“.
  I mada se to ne bi reklo po skromnoj spoljašnjosti pogona na pola puta Požega - Arilje, u njemu je na najbolji način pomireno tradicionalno i moderno. Rakija se peče na drevni način, ali i uz tehnologiju i recepturu vrhunskih stručnjaka. Čistoći i pitkosti doprinosi postupak odvajanja koštice. Jaka je 45 stepeni, ili, narodski, 18 gradi. Krasi je i luksuzni dizajn.
  Boce od 0,70 litara su specijalno naručene, italijanske. Atraktivan je i ostatak pakovanja: domaće kutije i kese. Na dvojezičnoj etiketi (engleski i srpski), piše da je stara deset godina. 
  Može se naći u Beogradu, a zasada, u manjim količinama, „Zlatna Biserka“ odlazi put Australije, Amerike, Kanade, Švedske, Mađarske... 

  Firma „Metalflex“ u turnusu otkupi 150 tona šljiva (požegače i čačanske sorte) i proizvede oko 21 tonu rakije. 
  Naredne godine planiraju da utrostruče kapacitete, ali i da puste u promet rakiju od jabuke. Imaju u planu da prošire asortiman visokokvalitetnih rakija, kao i izgradnju sušare za šljive. Kadar u koji se uzdaju, Nenadovi sinovi - Dragan i Milan, pripremaju se na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. Inače, „Metalfleks“, čiji je vlasnik Nenadov tast Mileta Đurić, jedna je od prvih privatnih firmi u Arilju (1973. godine). Glavna delatnost do pre 16 godina bila joj je metalna galanterija!
   
   
   
   
   
   
   

   

   

   

   
  ARILJSKA „VIJAGRA“
  SPECIJALITET „kuće“ su i suve šljive punjene orasima i prelivene medom, čija je „prođa“ potpomognuta duhovitom reklamom, Milete Đurića. On ga je, tvrdeći da ima afrodizijačka svojstva, nazvao „ariljska vijagra“.
  Kako kaže, veliko interesovanje za „srpskom vijagrom“ vlada u Hrvatskoj!

   

   

  Bez odobrenja, zabranjeno je preuzimanje teksta i fotografija.
  Advertising & Marketing & Business support
  Privredna Mreža Balkana
  Petrović Sandra
  +381 61 30 45 600

  Tagovi: Destilerije u Srbiji Biser rakije Alkoholna pića Metalflex Biser Metal Rakije Zlatna biserka Voćne rakije

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  Ive Andrića 1
  31230 Arilje
  +381 31 3891 641
  +381 63 654 707
  biser01@ptt.rs

  www.zlatna-biserka.com


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

  Ukucajte verifikacioni kod (mala i velika slova):
  YD1mM

   

   

  Sarađujemo 2778 dana

  Kupci i ovo traže