privredna-mreza 

Unesite pojam (min. 3 slova)


   

   

  Nazad

  Javni nastup  Svi se mi češće ili ponekad nalazimo u situaciji da moramo govoriti u javnosti

               Za nekoga je ”javnost” više od pet ljudi, za nekoga pun amfiteatar.   U tom nastup želimo da budemo sigurni, sabrani i spremni na akciju. 

              Medjutim, često se dogadja da upravo tada, nama počnu da upravljaju naši  ”saboteri”. Znojimo se, glas nam postaje drugačiji, postajemo preglasni ili pretihi, disanje nam postaje isprekidano, tenzija raste, osećamo se kao pred ”srčani udar”. Naravno, želimo da što pre završimo sa izlaganjem i da nestanemo. 

  Ja sam bila u toj situaciji, a vi?

              Kako sam pokušavala da rešim problem? Tekst sam učila napamet, vežbala sam pred ogledalom, zamišljala publiku i sve je bilo krasno i bajno dok ne bih izašla pred masu. I neko bi se nakašljao, neko me slučajno začudjeno pogledao i ode ”koncept” u propast.

              Zato sam se obratila profesionalcima. 

              Trening javnog nastupa Ivana Tomića se sastoji od četiri radionice sa različitim temama, koje su bogate informacijama i praktičnim vežbama.

              Teme su: prisustvo na sceni, organizovanje prostora, unutrašnji ”saboteri”, ”teška publika” i druge. Akcenat je na praktičnim vežbama kako bi polaznici USVOJILI prezentacione veštine.

              Radionica je usmerena na procese koji se odvijaju pre i za vreme javnog nastupa, bilo da se radi o prezentaciji ideje pred potencijalnim klijentima, prezentaciji na fakultetu, prezentaciji na televiziji ili na radiju, odnosno na svaku vrstu javnog izlaska pred grupu poznatih ili nepoznatih ljudi.

              Na radionici ćete osvestiti svoj telo, pokrete, glas, disanje, sebe u prostoru i sebe u odnosu na publiku.

              O samom treningu autor Ivan Tomić kaže: 

                 Za mene kao glumca javni nastup je svakodnevica. Za dvadeset godina bavljenja glumom nastupao sam u pozorištu, na radiju, filmu, televiziji, sa stendap komedijom u najrazličitijim uslovima pred najrazličitijom publikom. Bilo da sam prenosio poruke velikih dramskih pisaca ili svoje lične uvek sam bio fasciniram razmenom koja se odigrava izmedju onoga ko nastupa i publike. Zato sam izučavao ovu interakciju. Rezultat toga je ovaj trening krcat vežbama, savetima i prečicama do kvalitetnog javnog nastupa. Znanjima koja sam stekao mogu da pomognem ljudima da prevladaju strah od javnog nastupa, da ga artikulišu i poboljšaju, kako bi ono što imaju da kažu, što bolje i efektnije preneli publici, ostavili dobar utisak i ostvarili što veći uticaj.

   

               Uključite se, postanite uverljiviji i poklonite sebi osećaj lakoće i uspeha.

  Možeš bolje...   ili putem                                           e-maila  radionice@ivantomic.rs