privredna-mreza 

Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 04.10.2022


  Uljara Metović - ekstra devičansko maslinovo ulje
  privredna-mreza

    

   

  +381 61 30 45 600 

   
  1 kašika maslinovog ulja (14gr) sadrži:
  Kalorija -    119 kcal
  Ugljenih hidrata-  0 gr
  Zasićenih masnoća – 1,9 gr
  Mononezasićenih masnoća- 9,8 gr
  Polinezasićenih masnoća- 1,4 gr
  Omega 3 masne kiseline- 103 mg
  Omega 6 masne kiseline – 1318 mg
  Proteina- 0 gr
  Vitamin E- 1,9 gr

   

  PRIČA  O ULJARI METOVIĆ 
  Vlasništvo porodice Metović nalazi se ispod zidina Staroga Bara u neposrednoj blizini izvora ''Kajnak''.
  Uljara Metović bavi se  proizvodnjom maslinovog ulja na tradicionalan način preradom autohtone sorte ''Barska Žutica'' koja uspijeva u pitomoj kotlini Bara preko 2000 godina.
  Ovako proizvedeno maslinovo ulje zadržava sve hranjive i ljekovite sastojke neophodne da bi se koristilo kao čisto prirodni proizvod visoke kategorije.
  Prije nego probate ulje Uljare Metović iz Bara i postanete stalna mušterija, pročitajte kako se rađaju " Zlatne kapi "
  Kvalitet maslinovog ulja izvjesan je kada se čitav lanac proizvodnje ne prekida, odnosno prati nužne segmente kvalitetne proizvodnje maslinovog ulja.
  Koraci  koji su od presudne važnosti prilikom proizvodnje su: kultivisanost , zdravstveno stanje plodova, stepen zrelosti ploda, način berbe i skladištenje plodova do prerade, a od ostalih segmenata su svakako važni: pranje plodova, mljevenje, miješanje tijesta, ekstrakcija ulja, odvajanje od vegetativnih voda, filtracija i flaširanje.
  PRANJE
  Plodovi masline  se moraju očistiti od prašine, te odvojiti od grančica i lišća. Nakon toga se plodovi peru hladnom vodom radi odstranjivanja ostalih mogućih nečistoća. Plodovi zatim prolaze kroz vibrirajuće rešetke kako bi se plodovi odvojili od vode I ostalih nečistoća.
  MLJEVENJE
  Za dobijanje homogene mase potrebno je drobiti i usitniti plod masline koji će biti spreman za daljnju obradu. Mljevenje plodova omogućava oslobađanje kapljica ulja iz ploda.
  Mljevenje se obavlja uz pomoć:
      kamenih mlinovima
      mlinova čekićara
  Tradicionalni način prerade masline predstavlja proizvodnju ulja hladnim postupkom najprirodnijeg sastava, kada se ne koristi vruća voda.
   
  I tako nastaju " ZLATNE KAPI " Uljare Metović iz Bara

   

  Extra djevičansko - virgino
  Prirodno, maslinovo ulje extra djevicansko – virgino dobijeno je savremenim postupkom prerade zdravih zelenih(branih-tresenih) plodova masline , hladnim postupkom – centrifugiranjem na hladno, prirodnim filtriranjem - talozenjem i sadrzaj slobodnih masnih kiselina max 1%(m/m).
  Za svoj kvalitet ovo maslinovo ulje je visestruki osvajac nagrada na Medjunarodnim i domacim sajmovima.

   

  Maslinovo ulje sa ruznarinom
  Maslinovo ulje sa dodatkom ruzmarina proizvodi se na nacin sto se maslinovom ulju extra djevicanskom proizvedenog na savremenom postupku prerade, hladnim postupkom – cenrifugiranjem na hladno, doda grancica ruzmarina.
  Ovo ulje se koristi kao preliv za sve vrste pecenja i za pravljenje raznih umaka, koji sluze za dodatak jelima.
   
  Maslinovo ulje sa kantarionom
  Maslinovo ulje sa dodatkom kantarionom proizvedeno je od hladno cijedjenog maslinovog ulja centrifugiranjem na hladno, kome se dodaje cvijet kantarion.Nakon toga, ulje sa dodatkom cvijeta kantariona izlaze se suncu bez bilo kakvih drugih dodataka.Kantarionovo ulje se koristi kao prirodni mejlem za zarastanje posjekotina, rana, kao i opekotina, ugruvanostoi, hemoroida I raznih posjekotina na kozi.
   
  Djevičansko maslinovo ulje
  Maslinovo ulje djevicansko –  dobijeno je savremenim postupkom prerade , hladnim postupkom – centrifugiranjem na hladno, prirodnim filtriranjem - talozenjem i sadrzaj slobodnih masnih kiselina ne prelazi 2%(m/m). Ovim nacinom prerade maslina dobija se maslinovo ulje koje zadrzava sve hranljive i ljekovite sastojke, u finalnom proizvodu. Ovaj prirodni proizvod dobijen je od autohtone sorte "Barske zutice" koja uspijeva u pitomoj kotlini Bara preko 2000 godina.
   
  Djevičansko obično
  Maslinovo ulje djevicansko obicno sadrzi najvise 3,3%(m/m) slobodnih masnih kiselina. Dobijeno je tradicionalnim postupkom proizvodnje: mljevenjem, cijedjenjem hladnim postupkom – presovanjem, te prirodnim filtriranjem – talozenjem , kojim se omogucava zadrzavanje svih karakteristicnih, ljekovitih i hranljivih svojstava maslinovog ulja u finalnom proizvodu.Ovaj prirodni proizvod dobijen je od autohtone sorte "Barske zutice" koja uspijeva u pitomoj kotlini Bara preko 2000 godina.

   

  Čuvena Barska crna stona maslina, od nadaleko poznate Barske sorte Žutica.

   

  Savet plus :

  Ulje je nabolje čuvati u staklenoj ambalaži, na temperaturi do 16-20 °C - zaštićeno od izvora svetlosti , a djevičansko maslinovo ulje valja potrošiti u roku 18 mjeseci od datuma proizvodnje naznačenog na pakovanju.

   

  Barski način : Kada je jelo gotovo i kada se prohladi , staviti jednu kašiku "Zlatnih kapi" i promešati.

                        

  Informacije i kontakt :

  +381 61 30 45 600

   

   

   

   

  Advertising  &  Marketing

  Privredna Mreža Balkana

  Petrović Sandra

  +381 61 30 45 600

   

   

   

   

  Tagovi: Uljare u Crnoj Gori MDS Company Bar Kantarionovo ulje Organski proizvodi MDS Compani Bar Maslinovo ulje-extra devičansko Zdrava hrana Proizvođači sa sertifikatom

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  Stari Bar, Podgrad bb
  85000 Bar
  +381 61 30 45 600
  +381 61 30 45 600
  sandrabudva@gmail.com

  -


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

   

  Sarađujemo 2194 dana

  Kupci i ovo traže

   

   

   

   

  privredna-mreza privredna-mreza