privredna-mreza 

Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 29.11.2022

  privredna-mreza

   
   
                 
   

  Šta je haloterapija?
  Reč haloterapija potiče od grčke reči halos , što znači sol. To je pomoćna metoda za poboljšanje zdravlja.
  Zasniva se na doziranom boravku u posebno uređenoj slanoj pećini – prostoriji čiji su zidovi i pod prekriveni prirodnom kamenom solju gde se mikronske čestice soli raspršuje u zrak kako bi se stvorila mikroklima što sličnijoj onoj u rudnicima kamene soli.
  Ova vrsta zdravstvenog tretmana nastala je tako što su lečnici primtili da rudari u rudnicima soli ne obolevaju od bolesti disajnih puteva i da su skoro potpuno pošteđeni od alergija.
  Daljim proučavanjem je utvrđeno da je uzrok ove pojave udisanje mikroskopskih čestica soli, koje povoljno deluju na određene segmente zdravlja. Na osnovu tih saznanja stvorene su slane pećine.

  Koncentracija soli i trajanje tretmana se razlikuje u odnosu na starost i na tip zdravstvene tegobe. Recimo, deca ne bi trebalo da provode duže od 20 minuta u slanoj sobi, dok odrasli mogu i do 40 minuta.

   

   

   

  Haloterapija ima sledeće pozitivne efekte na organizam čoveka:

   

  Respiratorni sistem
  Povećava ventilaciju disajnih puteva: izaziva bronhodilataciju (širi disajne puteve), uzrokuje mukokinetički efekat (stimuliše cilijarni aparat sluznice i smanjuje viskozitet sekreta), poboljšava ekspektoraciju (iskašljavanje); stimuliše eliminaciju toksina i alergena; ima baktericido dejstvo (uništava bakterije i gljivice); takođe ima antizapaljenski efekat i antialergijsko dejstvo.
  Uho
  Antiedematozan efekat na mukozu Eustahijeve tube (smanjuje otok sluznice) čime je omugućena bolja drenaža zapaljenskog sekreta, kao i aeracija srednjeg uha.
  Koža
  Antizapaljensko i baktericidno dejstvo, poboljšava mikrocirkulaciju, stimuliše eliminaciju toksina kroz kožu, reguliše pH kože.
  Koštanozglobni sistem
  Antizapaljensko i analgetičko dejstvo (smanjuje upalu i bol).
  Neurovegetativnoendokrini sistem
  Dovodi do normalizacije i stabilizacije neurovegetativnoendokrinog sistema. Ima antistresni, blago sedativni i relaksirajući efekat; smanjuje umor i neraspoloženje.
  Metabolizam
  Stimuliše obnavljanje acidobazne ravnoteže organizma, reguliše šećer u krvi uz pospešivanje metabolizma vode, ugljenih hidrata i proteina.
  Imunološki sitem
  Stimuliše imuni sistem organizma.
  Slana terapija se u našim slanim sobama kombinuje sa komplementarnim terapijama bojama, zvukom i refleksoterapijom koje dodatno relaksiraju i uravnotežuju psihoemotivno stanje čoveka smanjujući stres, tenziju i bol, čime ubrzavaju ozdravljenje organizma.

   

  Terapija boja – postaje sve poznatija i prihvaćenija. Slana pećina kao i slana soba nudi sledeće terapije boja:
   
  1. žuta – ojačava nervni sistem i varenje, optimizuje naše raspoloženje
  2. narandžasta – boja uspeha i dinamike. Poboljšava koncentraciju, aktivira imunitet, antidepresant – stimulativna, topla boja
  3. roza – boja nežnosti, bezbednosti i ljubavi. Smanjuje unutrašnju tenziju, iscrpljenost - stimuliše nežnost i sprečava agresivnost
  4. crvena – snažna topla boja – boja kretanja, energije i vruće emocije. Deluje kao pokretač energije i aktivnosti.

   

   
   

  Naručivanje putem broja:

  +381 64 144 75 92 

   
   
  Jastuk (oblog) punjen Himalajskom kristalnom solju može se koristiti u toplom i hladnom stanju. Staviti slani jastuk na 25-30 min. u pećnicu nа 50-60°С , ili na роlа sata u zamrzivač, zatim staviti na bolno mesto. ZABRANJENO JE GREJATI U MIKROTALASNOJ PEĆNICI.
  U toplom stanju se preporučuje kod:
  - problema sa jetrom i žuči,
  - uраlе uha,
  - bolova bubrega,
  - bolova mišića,
  - bola u leđima,
  - bolesti disajnih puteva.

  U hladnom stanju se preporučuje kod:
  - artritisa,
  - uganuća,
  - modrica,
  - iščašenja.

  Može se koristiti i umesto jastuka, za ublažavanje povremenih simptoma, Njegova svakodnevna upotreba ima dobar uticaj na noćni odmor.
  NOVO U PONUDI !!
  PAMETNA MASA
  Osim toga što je fantastično kreativna za decu, odlično je antistres sredstvo i za odrasle.

   

  Naručivanje putem broja   +381 63 699 766  

   

  Advertising  &  Marketing

  Privredna Mreža Balkana

  Petrovič Sandra

  +381 61 30 45 600

   

   

   

  Tagovi: Slana pećina Lampe za kuću i kancelariju Spa centri Himalajska so Spa tretmani Fantastico Slana pećina Unikat Enterijer-opremanje i uređenje

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  Glavna 11
  24400 Senta
  +381 63 699 766
  +381 64 144 75 92
  fantasticosobarlang@gmail.com

  www.slanapecinafantastico.rs


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

   

  Sarađujemo 19325 dana

  Kupci i ovo traže

   

   

   

   

  privredna-mreza privredna-mreza