privredna-mreza 

Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 04.10.2022


  Samba kafa - čista kafa
  privredna-mreza

   

   

  SAMBA KAFA DOO iz Vrbasa već dugi niz godina proizvodi i pakuje mlevenu kafu fantastičnog mirisa i ukusa. 
  SAMBA KAFA se pakuje u pojedinačna i HoReCa pakovanja, a pije sa potpunim uživanjem.
  Možete ih naći na više lokacija u Vrbasu ili pručiti i dostavliće vam na adresu.

   

  Naručite jednom i naručivaćete uvek.
   +381 64 144 75 92

   

   
  O ovome možete da razgovorate dok pijete Samba kafu
  Sipajte sebi šolju  Samba kafe i otkrijte sledećih nekoliko činjenica o njoj koje su podjednako ukusne kao i ona.

   

   

   1. Ljubitelji kafe zahvalnost duguju stadu razigranih koza.
  Prema legendi, etiopijski pastir po imenu Kaldi koji je čuvao koze je primetio da svaki put kada njegove koze jedu svetlo crvene bobice sa neobičnog drveta na njegovom imanju, one postaju euforične i energične. Pa je Kaldi uradio ono što bi uradio svaki radoznali pastir i sam je probao nekoliko boboca. Nije prošlo mnogo te je i sam počeo da pleše uz svoje stado i tako je dobio zasluženi naziv kao „najsrećniji pasti u srećnoj Arabiji.“

   

  2. Kafa je u početku žvakana, a ne ispijana.
  Šolja kafe je možda Vaša omiljeni metod konzumiranja, ali ona nije oduvek bila tečna poslastica. Prema velikom broju istoričara, prva afrička plemena koja su je konzumirala su mlela bobice, dodavali im nešto životinjske masti i potom su od smeše mesila malene, jestive kuglice sa kofeinom koje su im davale energiju. Sve do hiljadite godine naše ere zrnevlje nije pretvoreno u napitak (posebno vino, da budemo precizniji).

   

  3. Nisu se svi tako olako latili kafe.
  Ne tako davno, ali samo u XVIII veku, vlade su pokušavale da zabrane kafu, jer je stimulisala na ispijanje i radikalno razmišljanje. 1746. Švedska je preduzela ekstremne korake kada je zabranila i kafu i parafenalije za nju (tj. šolje, tanjiriće).

   

  4. Pivo je pokušalo da zauzme mesto kafe za stolom u vreme doručka.
  Tri decenije pošto je Švedska zabranila keramiku, Pruski zvaničnici su se zabrinuli da konzumiranje kafe utiče na navike građanstva vezane za ispijanje piva. 1777. godine Frederik Veliki Pruski je izdao akt kojim ohrabruje Pruse da piju pivo – ne kafu – za svojim stolom u vreme doručka.

   

  5. Instant kafa je stara skoro 250 godina.
  Komfor je oduvek jedna od briga ljubitelja kafe, a tome svedoči i činjenica da se instant kafa pojavila prvi put u Engleskoj 1771. Proces je sa godinama evoluirao sve dok nije predstavljena masovno proizvođena instant kafa – koja je i patentirana – u SAD-u 1910. I nastavila je svoju evoluciju sve do šezdesetih godina prošlog veka, kada se smrznuta-suva kafa (i dalje popularna metoda) pojavila na tržištu.

   

  6. Finska je svetski kralj kafe.
  Zemlja sveta sa najviše kofeina u krvi građana? Finska! Iako zemlja ne proizvodi ovo zrno, njeni žitelji piju najviše kafe. Za njome slede Norveška, Island, Danska i Holandija (tim redom).

   

  7. Sve moderne mačke je piju.
  Rekorder i nosilac titule „najstarije mačke ikada“ – mačka zvana Crème Puff – je živela 38 godina i tri dana. Ona je pila kafu svakog jutra svog života, uz slaninu, jaja i brokoli. Pre nego što ovo odbacite kao jednu nepovezanu slučajnost, uzmite i ovo u obzir: mačka koju je Creme Puff svrgla sa trona rekordera je bio njen deda Rex Allen koji je živeo 34 godine i imao je istog vlasnika, a hranio se identično.

   

  8. Pauza za kafu ima svoj rodni grad.
  Stoughton, iz Wisconsin-a u SAD-u se ponosi činjenicom da je grad u kome je nastala pauza za kafu. Svake godine u gradu se održava Coffee Break festival koji slavi ovaj veliki doprinos danima zaposlenih širom sveta. Prema lokalnom predanju, žitelji ove regije, norveški imigranti, su smislili pauzu za kafu negde krajem XIX veka.  

   

  9. Betoven je bio noćna mora svakog bariste.
  Betoven je uživao u šolji kafe i bio je veoma rigidan u pogledu njene pripreme – insistirao je kako svaka šolja kafe mora spravljati od tačno 60 zrna kafe.

   

  10. Balzak je znao kako se pije.
  Francuski pisac Honoré de Balzac nije imao toliko vremena da bude izbirljiv. Navodno je pio čak i do 50 šoljica kafe u toku dana.

   

  11. Azijske cibetke palmašice su sjajne bariste.
  Kopi Luwak, najskuplja kafa na svetu, duguje svoju cenu čudnovatom procesu u svojoj proizvodnji: varenju. U Indoneziji, divlja životinja znana kao azijska cibetka palmašica (mali sisar koji sliči lasici) ne može da odoli svetlo crvenim bobicama, iako ne mogu da svare samo zrno kafe koje se unutra krije. Zrnevlje prolazi kroz njihov digestivni trakt i nije u celini svareno.
  Napokon, jedan hrabri farmer kafe je skupilo ovo zrnevlje iz izmeta cibetki, temeljito ga je oprao i pripremio od njega šolju kafe. Na iznenađenje, interakcija zrnevlja sa digestivnim sokovima cibetke je učinila nešto čudesno za zrnevlje, te je kao rezultat dobijena šoljica kafe koja ima intenzivan ukus i nema ni traga gorčini. Proces ne pobuđuje želju za pijenjem kafe, ali zaista teška stvar za svariti je cena – pola kilograma Kopi Luwak-a će Vas koštati oko 600 $.

   

  Advertising & Marketng

  Privredna Mreža Balkana

  Sandra Petrović

  +381 61 30 45 600

   

   

  Tagovi: Kafa Samba kafa Vrbas Čista kafa -dostava na adresu Horeca Proizvođači mlevene kafe Asortiman za maloprodaje Asortiman za restorane Distribucija kafe

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  Petra Drapšina 27
  21460 Vrbas
  +381 64 144 75 92
  -
  sambakafa@sbb.rs

  www.privrednamreza.com


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

   

  Sarađujemo 19269 dana

  Kupci i ovo traže

   

   

   

   

  privredna-mreza privredna-mreza