privredna-mreza
privredna-mreza 

Izaberite region (obavezno)


Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 27.01.2022


  Proizvodnja-jednodnevnih-pilića-ćurića-priplodna-jaja-koke-nosilje-AGROPILE
  privredna-mreza

   

  Inkubatorska stanica AGRO PILE osnovana je aprila 2013.

   

  Uzgoj i prodaja
  • Jednodnevnih pilića - inkubatorske stanice
  • Tronedeljnih pilića
  • Pilića tovnih od 1 kilogram
  • Proizvodnja i prodaja pilića kilaša / brojlera /
  • Tronedeljnih ćurića
  • Jednodnevnih koka nosilja
  • Koke nosilje stare 18 nedelja
  • Iznošene koke nosilje teškog tipa 4 kiligrama
  • Priplodna jaja
  • Proizvodnja priplodnih jaja - matično jato

   

            Za pravilan uzgoj pilića postoje proverene tehnike. Samo na taj način obezbedićete sebi zdrave i napredne piliće. To u sustini nije ni malo težak zadatak, ali zahteva odredjena znanja i malo iskustva.
  Uzgoj pilića je danas veoma unosan posao za poljoprivrednike ali i za one koji to bas i nisu.
  Ukoliko imate adekvatnu prostoriju za smestaj pilića, malo volje i uz jos malo truda, mozete postati samostalni proizvodjač. Pa, evo i kako sve to treba da izgleda.
  Period od izvodjenja do četvoronedeljnog uzrasta najkriticniji je u životu pilica. Priroda se postarala da kvocka koja izvede pilice nagonski zna sta, kada i kako treba da ucini da bi se oni odrzali u zivotu i rasli u ovom periodu, posle kojeg su pilici i bez nje sposobni za zivot. Kupili ste ili dobili pilice od jednog dana, i kako sad nema kvocke koja bi se o njima starala te vi morate znati sta, kada i kako da uradite da bi se oni lepo odrzali i razvili. Ukoliko to ne znate ili da se podsetite, ovde su data osnovna uputstva kojih se treba pridrzavati.
           
  Smeštaj
  Prvih nedelju dana, koji se smatraju nekim kritičnim periodom, pilići obično budu smešteni u kartonske kutije ili drvene sanduke
  Ovde se mikroklimat, prvenstveno zadovoljavajuća temperatura, obezbeđuje vrlo jednostavno sa običnim ili infracrvenim sijalicama       
  Kao prostirka u prvoj nedelji života koristi se ili stari novinski papir, ili pak krpe koje se menjaju. Posle 7 – 10 dana, pilići se prebacuju na pod, gde se kao prostirka koristi ili piljevina od drveta, ili slama, u zavisnosti šta je lakše nabaviti. Neki proizvođači pak koriste i kaveze sa rešetkastim podom, tako da pilići ne dolaze u kontakt sa izmetom.
  Temperatura 
  Temperatura u prostoru za smeštaj pilića se uglavnom ne meri, mada postoje zahtevi koji se koriguju po nedeljama starosti. Najbolji pokazatelj da li je temperatura odgovarajuća je samo ponašanje pilića.
  Ukoliko se pilići grupišu ispod izvora toplote (sijalica), to je znak da im je hladno. Tada obično ne konzumiraju ni hranu ni vodu. Kada se pilići raspoređuju po obodima prostora za smeštaj to je znak da im je pretoplo. Tada slabije konzumiraju hranu, ali zato uzimaju velike količine vode, što povećava vlažnost koja negativno utiče kako na prirast, tako i na zdravstveno stanje. Tada je izmet često vodenast, pa proizvođači misle da je u pitanju proliv.
  Znači, pilići moraju biti pravilno raspoređeni po smeštajnom prostoru i raspoloženi za uzimanje hrane i vode istovremeno, što je siguran znak da je temperatura zadovoljavajuća. Osnovna greška se pravi kod temperature, pilići se preterano utopljavaju iz straha da se ne prehlade, ali povećana temperatura ambijenta može da bude opasnija nego da im je malo i hladno, ali istovremeno suvo.
  Piliće je lakše ugrejati nego ohladiti, u šta su se uverili mnogi koji su turnus završavali u periodu kada su spoljne temperature vazduha izuzetno visoke.
  Tada se javlja problem smanjenja konzumacije hrane, i automatski prirasta, pa se može desiti da na ekstremno visokim temperaturama dolazi i do gubitka na masi, a i uginuća. Turnuse zbog toga treba tako tempirati, da završna faza tova bude u periodu kada temperature nisu visoke.

   

  Za detaljnije informacije i savete pozovite 064 144 75 92

   

   

   

  Advertising & Marketing

  Privredna Mreža Balkana

  Petrović Sandra

  +381 61 30 45 600

   

   

   

  Tagovi: Agropile-živinarstvo Jednodnevne-koke-nosilje Proizvodnja-jednodnevnih-pilića Pilići-od-jednog-kilograma Priplodna-jaja Tronedeljni-pilići-ćurići Koke-nosilje-18-nedelja

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  Desimirovac
  34321 Kragujevac
  +381 64 144 75 92
  +381 64 144 75 92
  agropile1@gmail.com

  -


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

   

  Sarađujemo 1872 dana

  Kupci i ovo traže

   

   

   

   

  privredna-mreza privredna-mreza