privredna-mreza 

Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 04.10.2022


  Konzumna jaja obogaćena Omega 3 masnim kiselinama
  privredna-mreza

   

  Koristimo priliku da vas obavestimo da smo počeli sa proizvodnjom OMEGA 3 konzumnih jaja.

  Proizvod je dobijen oplemenjavanjem hrane koju umešavamo u sopstvenoj fabrici mešavinom lekobilja( troskot, grčko seme, šipurak, origano, kopriva, pogače lana i bundeve kao i francuskog preperata na bazi ekstrudiranog lana ) čime je poboljšana njegova nutritivna vrednost. Analize u akreditovanoj laboratoriji Anahem i Instituta za tehnologiju mesa iz Bg pokazale su da je, po na kriterijumima EU, proizvod bogat omega 3 masnim kiselinama. Proizvod pakujemo u Magic 2 ambalaži 6/1.

  Inače, mešavina koju dodajemo u proizvodnji omega 3 jaja je potpuno inovativan proizvod domaćeg preduzeća HerbaWay iz Beograda.

  ZDRAVA ISHRANA

  Jaja sa prirodnim sadržajem omega – 3 masnih kiselina

  Novi (stari) propisi Evropske Unije – ishrana domaćih životinja i kvalitet animalnih proizvoda, učiniće da u bliskoj budućnosti u proizvodnji stočne hrane i animalnih proizvoda u Srbiji opstanu samo one kompanije koje će u celosti ispoštovati sve zahteve koje je postavila EU. Samo proizvodi dobijeni uz poštovanje propisanih pravila naći će svoje mesto na tržištu.

   

  Evropska komisija je donela odluke i preporuke za prehrambene proizvode sa osnovnim ciljem da se zaštiti zdravlje ljudi. Najznačajnije odluke između ostalih su: zabrana upotreba antibiotika u ishrani domaćih životinja; zabrana korišćanja proteina životinjskog porekla u stočnoj hrani; zabrana ili ograničeno korišćenje genetski modifikovanih žitarica i uljarica u ishrani domaćih životinja; preporuka da se umesto mineralnih koriste organski vezni mikro elementi u ishrani domaćih životinja.

  Poštovanje ovih odluka i mera je obaveza za sve proizvođače stošne hrane u zemljama EU, ali i za sve one zemlje koje žele da izvoze svoje animalne proizvode na tržište EU.

  Imajući sve ovo u vidu, a kao rezultat dugoročnog promišljanja i direktnih angažovanja na terenu, traganja i testiranja, nastao je projekat koji ima za cilj prizvodnja jaja sa visokim sadžajem Omega 3 masnih kiselina. U tu svrhu prilika je ukazan da se u osnovnu hranu za koke nosilje vrati zaboravljena sirovina – seme Lana, prirodni izvor Omega 3 masnih kiselina.

  Proizvod EASYLIN 100/30 je ekstrudirano seme selektovanih sorti Lana sa visokim sadržajem ALA, jednistvenom i patentiranom tehnologijom proizvodnje koji obezbeđuje:

  • Najveću moguću dostupnost i iskoristivost Omega 3

  • Bezbednost od anti-nutritivnih efekata

  • Konstantnost kvaliteta i efikasnosti proizvoda

  • Prirodan balans Omega 6/Omega 3

  Seme Lana je odavno poznato kao bogat izvor Omega 3 masnih kiselina, ali je iskoristivost i dostupnost za organizam ograničen kao i bezbednost od anti- nutritivnih faktora (cijanovodonični glikozidi) te je stoga bilo zaboravljeno, sve do sada.

  Kompanija VALOREX iz Francuske je patentirala jedinstven proces ekstrudiranja kojim garantuje najveću moguću dostupnost Omega 3 za organizam (min. 80%) i bezbednost korišćenja. Posebno selektovane sorte Lana sa najvećim mogućim sadržajem ALA. Na ovaj način Omega 3 se metaboličkim procesima u probavnom traktu koka nosilja efikasno absorbuju iz hrane i ugrađuju u strukturu i satav jaja na potpuno prirodan način. Time dobijamo jaja sa povećanim
  sadržajem Omega 3 masnih kiselina, neophodnih za zdravlje i bolje funkcionisanje organizma i životinja i ljudi. Omega 3 pomažu boljem imunitetu, boljoj reprodukciji, postizanju homeostaze, utiču na veličinu i kvalitet jaja i
  zaslužni su za lep i zdrav izgled koka.

  U realizaciji čitavog projekta partneri su:

  •  

  • VALOREX – Francuska kompanija sa dvadesetogodišnjim iskustvom u specijalizovanoj proizvodnji sa patentiranim procesom ekstrudiranja semena lana i Omega 3 konceptom ishrane. www.valorex.com

  • NOACK&Co SOUTH EAST – Austrijska kompanija sa predstavništvom u Srbiji koja se bavi profesinalnom distribucijom i tehničkom podrškom ovih proizvoda. www.noackgroup.com/

  • Jaja sa esencijalnim Omega 3 masnim kiselinama (LNA, DHA), dok je odnos Omega 6 i Omega 3 preko 1:15 i više, što je nepovoljno za ljudsko zdravlje i fiziologiju same životinje. Jaja proizvedena na opisan način, upotrebom ekstrudiranog semena Lana – EASYLIN 100/30 proizvoda, sadrže procentualno mnogo više LNA, EPA, DHA nego obična konzumna jaja. Jaja sa povećanim sadržajem Omega 3 masnih kiselina se svrstavaju u grupu funkcionalne hrane, što znači da je to hrana koja drastično utiče na poboljšanje zdravlja i bolju funkciju ljudskog organizma. Od konzumiranja jednog jajeta dnevno, sa povećanim sadržajem Omega 3 masnim kiselinama, koristi za zdravlje su višestruke:

  • održava se hormonalna ravnoteža u organizmu;

  • poboljšava prirodni imunitet;

  • poboljšava cirkulacija i štiti organizam od srčanog udara;

  • poboljšava se koncentracija i pamćenje;

  • ublažavaju se problemi sa dijabetesom;

  • ublažavaju se alergijske reakcije;

  • povoljno delovanje na zdravlje kose, kože, noktiju i drugo.

  • Posle dvomesečnog korišćenja proizvoda na način da se umešava u stočnu hranu u koncentraciji 5% ( 50kg na tonu gotove smeše ) urađene su relevantne analize koje su dale rezultate iznad svih očekivanja učesnika projekta.

   U našem proizvodu, konzumno jaje, konstatovano je prisustvo od čak 28% više Omega 3masnih kiselina, nego u jajima koje su snele kokoške hranjene uobičajenim standardnim smešama. Balans Omega 6/Omega 3 je vraćen na prirodan nivo od 1:4. Jaja su po regulativi EU EC No 1924 2006 zadovoljile visok zahtev da proizvod bude deklarisan kao jaja sa visokim sadržajem Omega 3 masnih kiselina.

   

  Radi se o tzv gajenju u malim grupama, gde su u potpunosti ispunjeni Zahtevi EU propisa - Smernica 1999/74/EU( 750 cm3 prostora po jednoj nosilji, visina kaveznog prostora 60cm, ugrađene dve prečke za odmaranje, 15cm hranidbenog prostora po nosilji, gnezda gde nosejaja, "čeprkalište", najmanje 90cm između redova, min.35 cm od poda do donjeg reda kaveza za gajenje ). dužina kaveza je 3,62 cm dužina a 2, 24m širina i u nemu je smešteno 54 nosilje koji imaju komfor koji im omogućava kretanje i upražnjavanje navika i instikata i održavanje vitalnosti sve do kraja eksplotacionog perioda. Svim procesima( hranjenje, napajanje, osvetljenje, hlađenje ) upravlja se pomoću softvera.

  Nosilje su iz sopstvenog odgoja iz  novosagrađenih kapaciteta, objekta za kavezni odgoj gde je u jednom turnusu moguće odgojiti 50 000 nosilja,  a hrana za njih se proizvodi u takođe novosagrađenoj fabrici stočne hrane na istoj lokaciji. Projekat je rađen sopstvenim sredsvima, manjim delom iz kredita, a podržala ga je i Evropska Banka za obnovu i razvoj po osnovu implementacije novih tehnologija sa 135 000 EUR.

  Proizvodnja je registrovana u Ministarstvu,poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za veterinu, pod brojem 15400, dobijena je dozvola za izvoz.

  Implementiran je sistem menadžmenta kvalitetom ISSO 9001 i sertifikat HSCP:

  Konzumna jaja se klasiraju na mašini Staalkat, kapacitete 30 000 jaja  na sat, u transportnim kutijama od 360 komada i pakovanju 30/1 i 10/1 i sa sopstvenim vozilima.

  Ugovorena je saradnja sa Naučnim institutom za veterinarstvo Novi Sad, koje kontroliše zdravstveno stanje živine, kvalitet hrane zaživotinje i ispravnost, kvalitet i bezbednost krajnjeg proizvoda.

  Sve što je najviši standard u ovoj vrsti proizvodnje zaista je je ugrađeno i primenjeno u tehnološki proces što za posledicu ima kvalitetan i bezbedan proizvod čemu se poklanja izuzetna pažnja i za šta se svakodnevno ulažu sredstva i energija. Svaka isporuka praćena je potrebnim zdravstvenim uverenjima.

  Jata se u odgoju vakcinišu i protiv salmonele čime se obezbeđuje puna sigurnost proizvoda.

  Naši trenutni kapaciteti su cca 31 500 000 jaja na godišnjem odnosno 2.625.000 jaja na mesečnom nivou. U tri nova proizvodna objekta smešteno je 105000 nosilja koje proizvede po 315-330 konz.jaja za period od 12 meseci eksploatacije.

   

   

   

  Tagovi: Jaja Jaja-sa-Omega 3 Proizvodnja-konzumnih-jaja Otkup-sirovina-za-stočnu-hranu Stočna hrana Zdrava hrana Horeca Rebracommerce-jaja-stočna-hrana-koke-nosilje

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  Profesorska 5
  11261 Mala Moštanica
  +381 61 30 45 600
  +381 61 30 45 600
  sandrabudva@gmail.com

  -


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

   

  Sarađujemo 1630 dana

  Kupci i ovo traže

   

  Konzumna jaja obogaćena Omega 3 masnim kiselinama

  Stočna hrana Ivanjica AGRO MILI

  Konzumna jaja obogaćena Omega 3 masnim kiselinama

  Milimlek mlekara

   

   

   

  privredna-mreza privredna-mreza