privredna-mreza 

Izaberite region (obavezno)


Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 26.10.2020


  Gorski sir - kozji sir
  privredna-mreza

       
   
  Nisu podlegli iskušenjima da na lakši način proizvedu sir : ne dodaju kravlje mleko, ne koriste boje, ni konzervanse.
  Mala porodična mlekara `Gorski` uređena je po najvišim važećim standardima koji obezbeđuju maksimalnu higijenu.
  Zato su se i kuvari najboljih restorana u Beogradu i Novom Sadu opredelili za Gorski sir.

   

   

  1. Zreli kozji sir u hrastovini
  Zreli kozji sir koji je odležao u hrastovini ima veoma specifičan ukus. Hrastovina je bogata taninima, poznata je po svojim antibakterijskim osobinama i daje fantastičan ukus siru.
  Ovaj sir ima meku ili polutvrdu konzistenciju, što zavisi od perioda zrenja.
  Predlog za posluženje :
  Uz ovaj sir zaista divnog ukusa najbolje se slažu bela vina Sovinjon Blank ili Šarodne. U svakom sučaju, bez obzira na preporuke, ne postoje striktna pravila koje se vino pije uz koji sir ili obratno. Svaki uživalac ima svoj ukus i treba da ga oformi probajući što više mogućih kombinacija. Odnosno, uz sir koji nam se sviđa probamo što više vrsta kvalitetnih vina. Najbolje je ono vino koje Vama daje najbolju kombinaciju sa vašim omiljenim sirom.

   

   
  2.Zreli kozji sir u maslinovom ulju
  Ovaj proizvod sadrži GORSKI beli zreli kozji sir. Pored našeg sira koji je isečen na kockice veličine oko 1 cm x 1 cm, teglica sadrži još: začinsko bilje (bosiljak, ruzmarin, origano), zelene masline bez koštica, čili papričice, komadiće belog luka, biber u zrnu i sveže čisto devičansko maslinovo ulje
  Zapremina teglice je 220ml.
  Proizvod ne sadrži nikakve aditive ni konzervanse.

  Predlog za posluženje : Kupiti, na licu mesta otvoriti i uživati u zdravlju.

   

   
  3.Mladi kozji sir
  Mladi sir je mekan, izrazito bele boje, sa primesama surutke, odlične teksture što omogućava da se lako reže. Mladi kozji sir možemo da konzumiramo samostalno ili kao sastojak toplih sendviča i spada u hranu koja je lagana.
  Predlog za posluženje :
  Preporučujemo da sa ovim svežim sirom konzumirate suva, jednostavna, sveža bela vina sa mekim kiselinama (Pinot blanc, Chardonnay, Italijanski rizling) kao i crvena vina koja su siromašna taninima (Pinot Noir, Portogizer). 
  Za sladokusce vredi probati ovaj sir sa bocom ružice ili sa svežim suvim šampanjcem.
  Mladi sir može da se kombinuje sa paradajzom, mladim ili crvenim lukom, ali je odličan i kao poslastica sa voćem ili žitaricama, pa čak i muslijem.  Može da se jede kao nezavisan oborok ili kao sastavni deo nekih jela.

   

   
  4.Polutvrdi  kozji sir
  Njegova aroma je karakteristično zrela, a ukus prijatno aromatičan i blago slan. U osnovnoj varijanti, odličan je kao dodatak svim vrstama jela. Začinska varijanta ovog sira, sa mešavinom začinskog bilja (ruzmarin, vlašac i bosiljak) je sir koji odaje fantastičan miris i ukus začinskog bilja.  Za ljubitelje jačih aroma, tu je sir sa tucanom ljutom crvenom paprikom i sir sa biberom, izuzetnog ukusa.
  Ukoliko volite da mešate ukuse, tu je naš sir sa brusnicom, koji preliven medom predstavlja pravi doživljaj za vaše čulo ukusa.
  Sir je dobre teksture, može se lako seći na oblike koji vam odgovaraju. Takođe je pogodan za rendanje.
  Predlog za posluženje  :
  Preporučujemo da sa ovim sirevima uzivate u čarima i punoći belih vina koji imaju visok alkohol, bogate kiseline i vina koja su dugo vremena bila u bariku (Traminac, Souvignon Blanc ili Pinot Blanc) ali vredi pokušati i sa začinjenim vatreno crvenim vinom, sa slabim taninima i ne voćnim mirisom (Pinot Noir).
  Može se konzumirati kao predjelo ili na kraju obroka sa grožđem i orasima ili sa maslinama i maslinovim uljem.
  Može da bude veoma ukusna komponenta sendviča, hladnih jela i jela od sira ali se takođe može koristiti za divne salate.

   

   

      Naručivanje putem broja telefona +381 63 692 398 

   

   

   

  Marketing Privredna Mreža Balkana

  Sandra Petrović +381 61 30 45 600

   

   

   

  Tagovi: Zdrava hrana Organska hrana Koziji sir Sir sa povrćem Sir sa začinima Mleko i mlečni proizvodi Sir Gorski - kozji sir

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  Pinkijeva 29
  22409 Jazak
  +381 61 30 45 600
  gorskisir@gmail.com

  www.gorskisir.rs


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

   

  Sarađujemo 18561 dana

  Kupci i ovo traže

   

   

   

   

  privredna-mreza privredna-mreza