privredna-mreza 

Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 04.10.2022


  Fasade-intarzije-staze-trotoari-spomenici-granit-mermer-travertin-oniks-Matijašević-MG
  privredna-mreza

   

   

  +381 65 8229 194 

   

  Kvalitet urađenog zavisi od kvaliteta materiajala koji se koristi i stručnosti onog koji ga obrađuje.
  Decenije  našeg iskustva potvrđuju kvalitet.
   
  Firma Matijašević MG postoji već dugi niz generacija i posluje kao moderna, dinamična porodična firma koja se bavi uvozom, skladištenjem, preradom, ugradnjom i prodajom svih vrsta mermera i granita, travertina i oniksa.
  Oblast  delatnosti je sve ono što savremena prerada i ugradnja prirodnog kamena podrazumeva kako za eksterijere tako i za enterijere.
  Stručno i kvalitetno po vašem projektu izrađuju podove, stepenice, kuhinjske radne ploče, šankove, fasade i sve to doprememo i ugrađujemo na lokaciji kupca. Vaše je samo da napravite izbor, a mi ćemo vam u tome sigurno pomoći.
  Afirmislani su  na tržitu širom Srbije, a zahvaljujući saradnji sa najvećim distributerima svoj poslovni uticaj šire i u inostranstvu, naročito na područje bivših Jugoslevenskih Republika distribucijom robe u vidu blokova, rezanih ploča i finalnih proizvoda.
  Poverenje kupca učvršćuju svojom stručnošću, kvalitetom usluga, širokim asortimanom i povoljnim cenama.

   

  Izbor između mermera i granita zavisi od estetskih efekata koje želite da postignete i koliko će kamen biti podvrgnut upotrebi.
  Iako su oboje prirodan lomljen kamen iz zemlje, granit i mermer su veoma različiti jedan od drugog.
  Najveća razlika između granita i mermera leži u njihovoj poroznosti, mekoći i trajnosti.
   
  GRANIT
  Granit je gotovo uvek masivan, čvrst i tvrd, zbog čega je vrlo raširena njegova upotreba kao građevinskog (tehničkog) i arhitektonskog (ukrasnog) kamena. Prosečna gustoća granita je 2,75 g·cm−3, ali varira od 1,74 g·cm−3 do 2,80 g·cm−3.
  Kristalna struktura granita je daleko otpornija na ogrebotine, mrlje i promene boje. Gušći i jači od svih prirodnih kamenja, granit je odličan izbor za tranzitne površine gde se traži klasa i stil.Raznolikost boja i tekstura su osobine koje ističu granit u  odnosu na ostale materijale. Ovaj značajni kamen je idealan za kuhinjsku trpezu, pod itd.
  MERMER
  Ovaj kamen je među najluksuznijim kamenjem. Njegova lepota traje generacijama i dovoljna je za upotrebu na mestima poput ognjišta, ukrasnog namještaja, zidova, podova i kupatila.Mermer se posebno izdvaja u kupatilu. Može se primeniti na gotovo svakoj površini, uključujući zidove tuš kade i poda.
  S obzirom da je mermer podložniji bojenju prilikom prosipanja tečnosti i drugih materijala u domaćinstvu, ne preporučuje se njegovo korišćenje u kuhinjama. Mekši i porozniji od granita, mermer je pogodniji za manje prometna područja.

  ONIKS

  Ova stena nema nikakve veze sa mermerom. To je sedimentna stena srodna bigru.

  Obično je izgrađen od kalcita ili aragonita. Ima trakastu teksturu i često je prozračan.

  Teksturne trake su često različito obojene što daje izuzetnu dekorativnost ovoj steni. Lako se glača. Sve ove osobine, čine mermerni oniks najskupljim dekorativnim kamenom.

  TRAVERTIN
  Glavne karakteristike travertina su njegova trajnost i otpornost na meteorološke i druge spoljne faktore.
  Te karakteristike su bile prepoznate još pre više milenijuma, tako da su ga drevni neimari koristili  za izgradnju vrlo trajnih zgrada, crkvi i mostova (Rimski Koloseum, Most na Drini i dr.).
  Danas se koristi u eksterijerima i enterijerima javnih  i  poslovnih zgrada, kao i na svim onim mestima gde se i inače koristi prirodni kamen: za oblaganje podova, zidova, kupatila, terasa, bašti, u podnom grejanju…
  Ima reljefnu strukturu koja u zavisnosti od primenjene tehnike daje efekte prirodnog, lomljenog ili cepanog kamena sa oksidnim prelazima, mahovinom, lišajevima ili efektima prirodnih travertina.

   

  GALERIJA
  MERMERI...galerija
  GRANITI...galerija
  TRAVERTIN...galerija
  ONIKS...galerija

   

  LISTA REFERENCI
  I mnogi drugi privatni stambeni objekti.

   

   

  Advertising & Marketing

  Privredna Mreža Balkana

  Petrović Sandra

  +381 61 30 45 600

   

   

  Tagovi: Građevinarstvo Uređenje naselja i prostora Uređenje poslovnog i stambenog dvorišta Uređenje vrtova i parkova Fasadni radovi Kamenoresci-mermer-granit-oniks-travertin Fontane Kuhinje-od-mermera

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  Veliki kraj 237, Barzilovica
  11561 Dudovica - Lazarevac
  +381 11 8155 705
  +381 64 8229 156
  szkrmatijasevic@gmail.com

  www.mermergranitmatijasevic.rs


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

   

  Sarađujemo 19269 dana

  Kupci i ovo traže

   

   

   

   

  privredna-mreza privredna-mreza