privredna-mreza 

Izaberite region (obavezno)


Unesite pojam (min. 3 slova)


   

  Tražili ste danas 30.05.2020


  Kozji kefir
  privredna-mreza

   

  Šta je to, što kozje mleko čini "čudotvornim pićem"?
  Krenimo redom.

  Kozje mleko je veoma dobar izvor esencijalnih i kvalitetnih materija.

  Bogatstvo  proteina, kalcijuma, fosfora, kalijuma, vitamina B2, B6, selena, natrijuma, te male količine laktoze, prisustvo probiotičkih bakterija s pravom ga svrstavaju u čudotvorna pića.
  Hemijski sastav kozjeg mleka je približan sastavu humanog mleka. Laka svarljivost kozjeg mleka kao i mala količina laktoze, čine kozje mleko pogodnim za ishranu ljudi, ali ne i beba starosti do godinu dana.
  Udeo masnih kiselina u kozjem mleku je 35%, te stoga je ono i hranjivije u odnosu na kravlje mleko čiji je udeo masnih koselina 17%.
  Proteini kozjeg mleka, omogućavaju lakše varenje, sprečavaju pojavu gasova, nadutosti stomaka ili dijareje.
  Kozje mleko nije alergen.
  Velika količina kalcijuma je prisutna u kozjem mleku, oko 35 % dnevnih potreba se nalazi u jednoj šolji kozjeg mleka.
  Minerali i vitamini koji ulaze u sastav kozjeg mleka su : Fosfor, važan u izgradnji kostiju i zuba. Jedna šolja kozjeg mleka, sadrži ¼ ukupnog dnevnog unosa fosfora. Sadži vitamin B5 ( pantontensku kiselinu ), zatim riboflavin ( vit. B6 ), važni za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Jedna šolja kozjeg mleka sadrži 20% ukupnih dnevnih potreba za riboflavinom ( vitamin B2,često ga nazivaju i faktorom rasta odnosno disanja stanica )
  Kozje mleko je izvanredan izvor Natrijuma, smatra se namirnicom koja sadrži organski vezan natrijum, važan za normalno održavanje krvnog pritiska. Tu su još vitamin A, vitamin D, niacin, tiamin, kalijum, u manjim količinama i selen.
  Istraživanja su pokazala da je Kozje mleko blagotvorno kod  stanja kao što su: gastritisa, upala jetre, iritabilni kolon.
  Svoje lekovito svojstvo, kozje mleko je pokazalo kod osoba koje imaju problema sa disajnim organima, astma, bronhitis, bronhijalna astma, pneumonija...

   

  kozji-kefir

   

  KEFIR OD KOZJEG MLEKA
  Kefir od kozjeg mleka se lako vari, sadrži probiotičke bakterije, poželjan je kao hrana za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu, osetljiv stomak, loše varenje, za astmu, kod dijabetesa, kod ciroze jetre, leči kandidu, utiče na gustinu kostiju, protiv alergija i na podizanje imuniteta.
  Njegovo novootkriveno svojstvo je antikancerogeno delovanje na stanice raka dojke, jetre, debelog creva, pluća. Kefir deluje i tako što čisti organizam od toksina.
  Aflatoksin iz hrane, naročito iz mleka, može se kroz vreme taložiti u organizmu, imati mutageno, teratogeno i kanceroeno dejstvo. Zbog brojnih bakterija mlečne kiseline, kefir od kozjeg mleka, u velikoj meri vezuje za sebe aflatoksin i time utiče na detoksikaciju organizma i čuva genetsko zdravlje.

   

  Sva prava na tekst zadržava Privredna Mreža

  Advertising & Marketing & Business support

  Privredna Mreža Balkana

  Petrović Sandra

  +381 61 30 45 600

   

   

   

   

  Tagovi: Kozji-sir Kefir Surutka Zdrava hrana Zdrava hrana Mleko i mlečni proizvodi Sir sa voćem Sir sa povrćem

  privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza privredna-mreza

   

  kefir-privredna-mreza

  Ljermontova 37
  24000 Subotica
  +381 61 30 45 600
  -

  -


  KONTAKTIRAJTE OVU FIRMU

   

  Sarađujemo 401 dana

  Kupci i ovo traže

   

  Kozji kefir

  kozja surutka

   

   

   

  privredna-mreza privredna-mreza